Cykla till jobbet – duscha på parkeringen

happymtb logo

I Storbritannien vill man få fler att cykla till arbetet. Med hjälp av moduler gjorda av fraktcontainers, planerar det brittiska företaget Active Commuting att bygga cykelparkering med både toalett, dusch och omklädningsrum.

Systemet bygger på moduler som finns i tre olika storlekar och kan hysa mer än 30 cyklister och minst lika många joggare. ”Det ska vara en självklarhet för alla som väljer ett aktiv livsstil och inte handla om vilken arbetsplats man valt”, säger Active Commutings medgrundare Andrew Rechten.

Modulen som är portabel och endast tar upp två parkeringsplatser ska lätt kunna placeras vid olika företag samt kunna flyttas runt om det behövs. Första exemplaret är tänkt att placeras på en sjukhusparkering för att locka de anställda till att cykla eller jogga till arbetet. Enligt Active Commuting finns det oftast bra cykelbanor i anknytning till sjukhusen men ändå väljer endast en procent av de anställda att cykla till arbetet. Företaget tror att detta beror på brist på dusch- och torkmöjligheter för de anställda.

Även företaget Clearspacebuildings har arbetat fram ett externt dusch och omklädningsrum, den miljövänliga Shower Hub . The Shower Hub finns som både permanent och portabel modul och kan beställas om 2, 4 eller 8 enheter. Clearspacebuildings arbetar för att företag i större utsträckning ska uppmuntra sina anställda att lämna bilen hemma och på så sätt bidra till de miljömål som landets regering satt.

More…